Rensning!

Hej småfisar!

Jag huuungrar ihjääääl. I väntan på mat sitter jag och känner doften av entrecote och klyftpotatis!
Idag inventerade jag och Sofie...Again! Att inventerar en gång i månaden ger en lätt känsla av att det här gjorde vi ju nyss! Känns så oerhört omotiverande.
Men det går snabbare och snabbare för varje gång! Vi får in snitsen..

Den här veckan har jag och mamma rensat alla hennes garderober. Vi är inne på tredje dagen och än så länge har det blitt 5 fulla sopsäckar! Detta måste göras för att bl.a få plats med allt nytt som hänger över allt i hela huset. För i garderoberna ligger och hänger det kläder från forntiden som man kan ha när "man gått ner i vikt eller om det nångång i framtiden skulle bli inne igen". Jag undrar hur många gånger jag har skrikit "SLÄNG!" den här veckan..
Slänga ska vi i och för sig inte göra för det ska skänkas till Estland troligtvis. Jag sa att dom lätt kommer kunna klä hela Tallin så långt. En fjärdedel av allt har ju prislappen på fortfarande, "ja allt det har jag köpt för halva reapriset" Det blir tydligen så när man arbetar på Kappahl...Jag räknade ihop allt vi hittat med prislapp på och summan var inte så förskräcklig som jag hade befarat. Men så har vi ju saker uppe på vinden oxå...still to go!
Trots att det inneburit ganska lite rensning av mina egna kläder så känns detta också som en rensing av själen. Gud så jag har gått och stört mig på all denna skit i alla dessa år! Haha. Men mycket guldklimpar hittar man i farten. Har klippt sönder 3 nya jeansshorts och två jeanskjolar. Hög midja, of course. Sen en massa basic-linnen till träning m.m och lite linneplagg. Som man hört ska vara "såå rätt" i vår. Får se hur det blir med den saken.
Jag i mitt rum. Med osmakliga rosor som hänger vid spegeln. Fick en gång i tiden för mig att spara vardena ros jag gjort mig förtjänt av och här hänger nu allt från rosen man fick av första ragget som köpt det av en zigenarkvinna med blinkande neonföremål i munnen till förlåtbukett av Eva som fått dåligt samvete för sitt fullspäckade schema.
Och furuhyllan ska vi inte tala om.

Tur att man ska flytta till eget snart! Trodde ni aldrig va! Äntligen ska jag få bli "indipendent women"! ;)
 

Favorit



Mitt Pandora-armband gick från att ligga bortglömt i sin ask i en komod till att fyllas upp med berlocker från nära och kära. Anväder det jämt. Älskar't.

Hello drömlyan



Elsa Billgren kan ju gärna överlämna denna dröm på söder till mig!

Nu ska jag snart äta lövbiff och pomme. Vilken klyscha! Men är det svenskt fredagsmys så är det;) Lets dance final på det också! Tråkig final dock. Stefan och Snygg-Malin skulle ju varit med. Finns det något sötare än henne? 
Sen är det jobb imorgon. Jag får aldrig bege mig ut i natten! Jobbar jämt sent lördagar. Gud så trött jag är påt! Får alltid gå galaklädd vanliga dar på stan för att jag aldrig får chans att klä upp mig annars. Man står där i provrummet och tänker att den här måste jag ha på mig nästa utgång. Sen när man kommer hem inser man att det hänger tre saker till på galjar som varit menade till precis samma sak men som inte hunnit bli använda.
Ett suveränt exempel på dagens i-landsproblem.

Trevlig helg!


Schåååtschh

Som vissa säger. Shorts.

Nu var det ju ett tag sen Nils lämnade oss för andra gången och ska jag vara ärlig så saknar jag kissen lite grand. Så himla mys när han hoppade upp och la sig och somnade mitt på magen! Förutom att jag var tvungen att typ frysa mig själv för att inte väcka honom. Skulle sträcka mig efter tv-kontrollen och stänga av tv och det blev ett mission impossible kan man säga. Han vaknade och undrade vad i helvete han gjorde på min mage och gick snabbt därifrån.


Nils gillade mitt nya naggellack från hm.


Jag är en smula förvånad över att jag sitter här och bloggar kl 10.00 på morgonen. Har jobbat i veckan och trodde min kropp skulle ta igen allt den här lediga superfredan. Men nähäpp.
Igår mötte jag upp födelsedagsbarnet Eva på stan. Jag åt toast på coffeehouse och dom ska ha credd för att dom inte bytt ut currysåsen! För godare dip finns inte! Eller hur Jennifer. Råkar i för sig veta att det inte är riktig curry utan mangoraja som finns att köpa färdigt i flaska.
Vi gjorde sedan ett spontant biobesök på kvällen. I love you Philip Morris såg vi. I den minsta biosalong jag sett. Och enbart 4 personer till förutom oss. Vi höll tummrna för att förbli själva i salongen ett tag. Då hade man kunnat leka cribs, fläkt ut sig över två stolar och sagt, this is really where the magic happens! Eller nåt.
Filmen var väl sådär. Mer sorglig än rolig. Men jag tycker att Jim Carreys filmer blir sämre och sämre. Iaf humormässigt. Nu ska han väl bli en mer "seriös" skådis eller nåt. Överdrivna komedier med fula miner är hans grej, inget annat!

Solen skiner lite här nu. Längtar till man kan få gå ut med lite mindre kläder. Hatar alla dessa stora jackor som hänger i hallen. Bort med dom!
Jag gillar schåååtschh!


Några bilder från förra årets shortsbärardagar

Why can't we just rewind


~Vila i frid~

Igår somnade min lilla farmor in efter en jobbig sista tid på ålderdomshem.
Farmor var den mest humoristiska  pesionär jag någonsin träffat. 
Nu får hon träffa farfar, mata småfåglar och åka pulka i himlen.
Kommer alltid att minnas dig!
 
Pappa och farmor

Självinsikt när den är som finast

Varför är det så att när man står på jobbet och längtar hem, så tänker man alltid på allt man ska göra när man äntligen kommer hem. Det kan vara allt från att färgsortera garderoben, städa badrummet, måla naglarna, lägga ansiktsmask, laga något gott att äta eller få ordning på diskberget. Och man känner alltid att den här gången kommer man verkligen att göra det! För man känner sig verkligen pepp! Jag misstänker att vårsolen har en del att göra med detta misstänksamma optimistbeteende.
När man sedan beger sig hemåt känner man hur motivationen sakta men säkert sjunker. Nu skäms man lite för sig själv. För nu har man faktiskt givit sig själv ett löfte. Så lätt slipper man inte undan! Man känner sig fortfarande tvungen. Men när ytterdörren slagits upp och man entrar sin borg, så tittar man med en lätt apatisk blick runt i lägenheten för att sedan slänga sig i soffan med avskavt nagelack, risigt hår, en påse godis från igår med kläder spridda i hela lägenheten och bananflugor över diskhögen. Och man sitter där resten av dagen. Och klagar lite över att solen gör att husfasaden mittemot avspeglas i tv:n och man inser också att man måste grovdamma inom en snar framtid. Så man drar ner persiennen och fortsätter sin eftermiddag. I mörkret.
 

Inlägg under pistolhot, typ

Hejhej
Veckan har varit fyllld av härliga nöjen kan man väl säga. Har gått många långpromnader i det fina vädret, som mer än gärna kan hålla i sig nu tycker jag. Mycket caféhäng och utsprutning av pengar har det blitt.
Sen var jag och Emelie på stand up i torsdags. Dock gratis. Haha. Det är tur att man har Emelie.
Igår såg vi Alice i underlandet i 3D. Den var väl rätt bra. Coolt med 3D. Men man vänjer sig ju nästan med det samma. Om det inte är massa coola effekter hela tiden vilket det inte var så mycket.

Gud vad jag inte kände för att skriva blogg. Märktes det eller? Jag tvinga mig själv.
 

Bilder från förra helgen och veckan som varit

Kattvakt

Någon har flyttat in hos oss..


Det är Nils i egen hög person!


"Jag är en katt, jag kräver respekt"


Igår ville vi att Nils skulle sova med oss i sängen. Men han ville inte hoppa upp. Så Danne bar upp honom i sängen, men han hoppade ner direkt och gick ut i köket.
Typsikt katter va.
 "Jag har nyputsad päls, låt mig vara"


En god nattsömn

Jag ska aldrig mer dricka kaffe kl tolv på natten! (Fråga mig inte varför jag gjorde det) 
Jag är överkänslig mot koffein! När jag drack thailänska redbull var jag helt ovetandes om det men nu är det ett faktum. Jag sov inte på heeela natten. Fysatan va arg jag va!
Jag minns speciellt två gånger då jag var nära att somna. Jag kände att nu faller jag sakta men säkert in i dvala. Kroppen blev tyngre och tyngre likaså ögonlocken. Precis i samma sekund som jag skulle äntra sömnen så gnider Eva (som sover i soffan) foten på nåt lustigt sätt mot skinnsoffan så att ett dånar ett mycket högt ljud liknande en riktig brakskit. Jag rycker till och tackar för det försöket. Nästa gång jag stod på tröskeln till total avslappning så känner jag hur jag inte längre känner min vänstra arm, jag flyttar då armen och försöker ruska liv i den, men då börjar det sticka som in i he*vete i den istället, och där röck min konsentration och sista chans till en god nattsömn.
Och så ska man ut ikväll. Hur ska det gå?
Men fy satan va festsugen jag är för en gångs skull. Får ta vara på sånt! Det ska fan röjjas ikväll :D



Och så vaknar man upp imorn och frågar sig själv varför man utsätter sig själv för sånt här.

Infall

Yelo!
Idag har jag varit på stan. Det är allt en pärs att gå på stan hörni! Hatar att gå på stan nu för tiden för jag vill så gärna spara på pengar men det sätter sprätt i mitt huvud och jag får ofta tankar som "ja men sånna där ja, sånna vill ju jag ha, det hade jag helt glömt bort!"
Grejen är att det hade varit så himla skönt att gå ovetandes om att allt man vill ha finns på stan så man slipper komma hem med massa jäkla skit jämt! Haha. Men det blev ett par jeansshorts i lite boyfriendfit. Men har inte bestämt mig än. Lämnar kanske tillbaka.
Det var jag och Tessi som fikade och sprang på stan. Alltid lika köpglada!
Sen träffa jag Emelie och vi gick till Ica för att köpa med oss lite tillbehör hem. Vi gjorde räksmörgåsar. Mycket gott!

Och nu sitter jag här och tänker på min kära vän Eva som är på dejt. Hoppas du överlever stumpan.
Men dejten kan ju inte gå fel med den fräsiga frisyren som jag klippte till på dig igår! Hihi.
Jag är så himla stolt! För jag har aldrig klippt någon från skratch förut (bara finslipat min egen lugg) och tycker hon blev supersnygg:) 
Det är ju bara Eva som kan få ett sånt infall...Efter att jag föreslagit att hon skulle klippa lugg eftersom hon jämt klagar på att hennes hår är så tråkigt så säger hon "Kan inte du klippa då?" Jag säger att jag kan klippa om hon vill men att hon inte ska skylla på mig om det blir dåligt. Hon svarar, "Äh vi kör!"

Resultatet


Jag idag. Är det nån mer som tycker det är jobbigt att klä sig nu? Ska man gå på stan svettas man som en gnu sen när man kommer ut förvandlas man till en istapp.


Nu ska ja lägga mig. För imorn är det jobb som gäller.
Good night!


RSS 2.0